1 d’abr. 2010

“Boles Biodegradables. L'alternativa responsable” és el nom de l'estudi que, durant més de dos anys, ha estat preparant la Federació Catalana d'Airsoft sobre les boles biodegradables que fem servir per als jocs d'Airsoft.

Aquest estudi s'ha publicat en forma de “flayer”, tant en català com en castellà, i es distribuirà prioritàriament entre comerços relacionats amb la nostra activitat i l'Administració Pública, per tal de què, tant els jugadors d'Airsoft, com les autoritats tinguin més informació sobre el mínim impacte mediambiental que suposa practicar l'Airsoft seguint les normes de la FCA.

L'estudi sobre boles biodegradables és un avanç del que serà l'Annex sobre Respecte i Manteniment del Medi Natural que formarà part en breu de la nostra Normativa de Joc.

En aquest estudi s'han analitzat les boles d'Airsoft fabricades amb el polímer biodegradable i compostable Nature Works PLA 2000 D.

15.000 boles de 0,20 gr. de pes, i de dos distribuïdors diferents, fabricades amb aquest polímer, han estat introduïdes progressivament en cinc entorns diferents amb una humitat i exposició a la llum solar controlada i sobre una base de substrat orgànic amb diferents PHs. 5.000 boles han fet de mostra de control, mantenint-les durant la duració de l'estudi en condicions normals d'emmagatzematge.


El comportament de les boles dels dos distribuïdors ha estat exactament igual, les boles introduïdes a l'entorn controlat s'han acabat convertint en pols en un termini d'entre 13 i 22 mesos, depenent de l'entorn; i les boles que feien de mostra de control s'han mantingut inalterables.

La Federació Catalana d'Airsoft va iniciar aquest estudi fins i tot abans de la seva constitució oficial, mentre les tasques de gestió de la Federació i preparació de la documentació per a la constitució oficial d'aquesta, les duia a terme la Comissió Constituent. Aquest és un exemple de la importància que la FCA dona al fet de practicar els Jocs d'Airsoft de forma responsable i respectuosa amb el Medi Ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada