14 de des. 2010

Al·legacions al projecte de Reial Decret que aprova el Reglament d'Armes

Tal i com vam comunicar en el seu moment, la Federació Catalana d'Airsoft ha preparat i enviat un escrit d'al·legacions al projecte del Reial Decret que aprova el Reglament d'Armes i que incloïa les marcadores d'Airsoft a la 4a categoria d'armes, catalogant-les com a “Armas de uso lúdico-deportivo”.

Hem escoltat, amb sorpresa, veus que es felicitaven per aquesta catalogació, entenem que això era degut a una manca d'informació en relació a la totalitat del reglament, i a les conseqüències que la catalogació com a armes de 4a categoria suposaria per a l'Airsoft, una prohibició encoberta.

Tal i com podreu veure en l'escrit que podeu descarregar al final de la noticia, la nostra al·legació se centra en el fet de la impossibilitat que tenen la totalitat de les marcadores d'Airsoft per complir allò que estipula l'article 28 del reglament, que és de compliment obligat per a les armes de 4a categoria. Advoquem per la creació d'una nova categoria, tal i com succeïa en el projecte actual amb la creació de la 4a.3, que seria la 7a.7 i que no estaria obligada a complir l'article 28, el relatiu a marcatges, però si al 105 i el 149, per als que també sol·licitem modificació.

Aprofitant l'ocasió, hem sol·licitat també l'eliminació del terme “arma” substituint-lo per “marcadora”, comú per a Airsoft i Paintball. Hem clarificat la definició de “arma de uso lúdico-deportivo” del punt 20 de l'article 2, que a la nostra proposta d'articulat se substitueix per “marcadora de uso lúdico-deportivo” i que divideix el punt 20 en dos paràgrafs, l' a) “Marcadoras de Airsoft”, i el b) “Marcadoras de Paintball”.


També hem presentat un text més clar en quant al marcatge amb una banda groga, quelcom que no ens sembla descabellat, de les nostres marcadores; i un redactat específic a l'article 105 en relació a la targeta a obtenir per a l'ús fora del domicili particular que permetria la inscripció de fins a 6 marcadores en una única targeta (per aprofitar models de targeta existents) centrant el guiat de les marcadores en les dades personals del jugador (DNI), no en un número de sèrie que, com tots coneixem, ni és únic, ni és vàlid.

Les al·legacions presentades suposen la proposta de modificació dels articles 2, 3, 54, 105 i 149 del projecte actual.

Us demanem a tots que les estudieu amb atenció, i que, en cas d'estar d'acord amb el que en elles plantegem, les modifiqueu per incloure les vostres dades personals i les feu arribar a la Secretaría General Técnica del Ministeri de l'Interior, C/ Amador de los Ríos, 7 28010 Madrid per correu postal, o per correu electrònica a l'adreça secretaria.sgt@amador.mir.es

El termini per presentar al·legacions finalitza el proper 27 de desembre de 2010. Podeu descarregar l'escrit d'al·legacionsns presentat fent click als següents enllaços:

Al·legacions Federació .pdf
Al·legacions Federació .doc
Al·legacions Individuals .docEn cas de no estar d'acord amb la totalitat del que al·leguem, potser la nostra proposta us serveixi de guia per redactar el vostre propi escrit d'al·legacions. Com ja hem fet en altres ocasions, com amb el cas de la Normativa de Joc, des d'aquesta Federació no tenim cap inconvenient en què la nostra feina es faci servir per part d'altres jugadors per donar-los un cop de mà en la seva feina pel benefici comú de l'Airsoft.

Estem a la vostra disposició per a qualsevol consulta a federacio@airsoft.cat

Rebeu una cordial salutació.


Daniel Huerta Porras
President de la Federació Catalana d'Airsoft

Cap comentari:

Publica un comentari