9 de juny 2010

Avui tenim el gust de entrevistar l’Associació Airsoft Barcelona, coneguda com a COM.B.A.T., membre de la Federació Catalana d’Airsoft des de la seva creació i amb una gran experiència i reconeixement al llarg del territori nacional per part de l’àmplia comunitat airsofter.

Benvinguts al bloc de la FCA. Sisplau, feu-nos una petita presentació de la vostra Associació.

La COM.B.A.T. actualment està formada per 15 membres, i portem 5 anys jugant com a grup. Habitualment juguem a camps a prop de Barcelona, que es on residim la majoria dels socis. Dintre de l’Airsoft, la modalitat que practiquem es el MilSim (Simulació Militar).

Com van ser els primers passos de la vostra Associació dins l’Airsoft?

La veritat es que varem ser la primera associació d’Airsoft a Catalunya, i encara que en un primer moment es va crear per donar cabuda a tots el jugadors que volguessin afegir-s’hi, en una reunió dels representants de la Normativa de Airsoft Barcelona es va decidir que cada grup formés la seva associació per poder unir-nos en una Federació, com ha acabat succeint.

El panorama airsofter en aquell temps distava molt del actual. Quins progressos destacaríeu en tots aquests anys?

Al principi, era molt difícil fer entendre que no fem servir armes, sinó rèpliques. Ara que la Federació ha decidit anomenar-les marcadores (per facilitar la seva possible inclusió en un probable futura modificació del reglament de armes) ens trobem a la mateixa situació, però el temps acaba posant les cosses al seu lloc J També va ser molt difícil aconseguir tenir unes potències limitades i unes distàncies de seguretat, i ara gairebé tothom fa servir les que varem consensuar fa alguns anys.

Sou una de les Associacions membre fundadores de la Federació Catalana d’Airsoft. Per què aquesta implicació amb el projecte? Com va ser?

Per a nosaltres es la evolució lògica, primer constituir associacions que englobin els grups de joc, que es reuneixin en federacions i que aquestes acabin aplegades en una Confederació Espanyola que ens representi a tots.

Quins dels avantatges que ofereix la FCA a les seves Associacions membres diríeu que son més importants?

Les assegurances tant de responsabilitat civil com d’accidents son una comoditat (i una necessitat) que valorem molt. A més dels descomptes a les tendes, es clar!

La Normativa de Joc de la FCA és molt extensa i canviant, actualitzant-se en un esforç continu per part de la seva Junta Directiva, les Administracions i les Associacions membre. Quins punts, als que fa referència, destacaríeu de la Normativa?

Sobretot, la seva preocupació per la seguretat i el medi ambient. Està clar que l’Airsoft es un joc i que hi participem per divertir-nos, però hem de tenir sempre presents les mesures de seguretat adequades per evitar incidents.

La Normativa de Joc de la FCA va sorgir a partir de la anterior Normativa Airsoft Barcelona, aquesta última la qual molts grups i associacions han fet pròpia per aconseguir un joc normalitzat. Aquest fet, penseu que recolza positivament el contingut de la Normativa de Joc actual o per el contrari pot perjudicar la seva imatge?

Si la gent la segueix és per que està feta amb seny i te molta feina al darrera. Que hi hagi grups no federats que la considerin com a pròpia, sense estar a la Federació, sempre es positiu, ja que li dona mes força. De fet, moltes associacions i federacions han copiat el nostre treball, fet que ens omple d’orgull.

Com veieu el panorama de l’Airsoft actualment al nostre país? Esdeveniments, comerç, fires, etc. És suficient o només una petita introducció?

De moment estem a un bon nivell, però ens faltem més camps professionalitzats, a l’estil dels camps de Paintball, com tenen a altres països (com per exemple Anglaterra).

A l’estranger es realitzen esdeveniments d’Airsoft a gran escala, amb un ús intensiu de un bon grapat de vehicles, grans superfícies de terrenys i la assistència de centenars i fins a milers de jugadors. Creieu que esdeveniments d’aquest calibre són possibles al nostre país?

Pel moment no, per diversos motius: un, el preu. Un esdeveniment d’aquesta mena necessita un bon finançament, i aquí no tenim la cultura de pagar per productes de qualitat, preferim allò barat o gratuït. Tampoc no hi ha organitzadors que puguin dur a terme un acte d’aquesta mena, ja que organitzar tanta gent es una feina molt difícil.

Ja arribem al final d’aquesta entrevista, permeteu-nos una pregunta més. Quins són els vostres desitjos respecte a l’Airsoft català i espanyol?

Que es reguli per llei quan més aviat millor, i que continuï creixent l’afició, però de manera ordenada i compromesa.

Moltes gràcies, COM.B.A.T., per accedir a realitzar aquesta entrevista i compartir amb nosaltres les vostres idees i opinions respecte als temes diversos de l’Airsoft. Que tingueu un bon dia i disfruteu molts anys més de les bondats d’aquesta activitat que ens uneix.

Cap comentari:

Publica un comentari