29 d’oct. 2010

Entrevista a Laietans Airsoft

Us presentem aquesta entrevista a la Associació Laietans Airsoft, que fa uns mesos que formen part de la Federació Catalana d'Airsoft.



Com van ser el vostres inicis al airsoft?

Els inicis dels membres de Laietans en el mon del airsoft van anar d' allo mes dispars, la mayoria ho van descobrir a traves d'amics, familiars i companys de treball. D'una forma o d´altra, la mayoria, eram afeccionats a la militaria en general i jocs tals com el Q-Zar, paintball, videojocs, etc. De cop i volta un bon dia et comenten que existeix una cosa anomenada airsoft, o ho trobes per casualitat per internet, al poc temps teniam una marcadora a la mà i ja no habia marxa enrrere, estabam enganxats. Per a la majoria de nosaltres els primers passos a l'airsoft es limitaven a partides de diumenge al matí, on es donaven cita un ventall de jugadors i petits grups que començaven a consolidar-se.

Com va surgir l´idea de formar el vostre propi club?

En el cas de Laietans, la idea va surgir del nostre actual President; habia format part durant anys d'un equip ja consolidat, i un bon dia va decidir iniciar un projecte en solitari: formar un equip, partint de zero. Al poc temps es van unir al projecte dos jugadors "freelance", que no es coneixian entre ells, i que tenian en comun el voler unir-se a un equip que reunís unes caracteristicas determinades, a partir d´aqui va posar-se a treballar, per a posar cara i ulls al projecte. En cuestion d'un any i mig, l'equip ja contava amb 9 membres.

Quines avantatges veieu en estar federats?

Més que avantatges, crec que lo mes important radica en la necessitat de crear el marc adequat perquè el airsoft evolucioni en la direccion correcta, l'associacionisme i les federacions són el primer pas, i amb això amb tota seguretat, li seguiran altres passos cap endavant. Pel que fa als avantatges, d'antuvi et dire, que a dia d'avui, la nostra asociacion no ha tingut cap desavantatge en comparacion a altres associacions no federades. La llista d'avantatges no és curta i a mesura que creix la FCA (federacion a la qual pertanyem) i es consolida com a tal, van augmentant les prestacions als seus membres federats.



Cuants sou a la associació?

Com ja he esmentat abans, en aquests moments, som 9 membres, la nostra prevision de creixement és la d'arribar a un maxim de 10 a 12 membres.


Dintre de l´airsoft hi ha diverses modalitats de joc Arcade,Recreació,Milsim,Recorreguts de tir,etc.)Quina es la que mes us agrada i perquè?

La modalitat amb la qual ens sentim mes identificats és el MilSim. Creiem que el MilSim ens oferix un ventall mes ampli de possibilitats, pot ser l'aspecte que més ens motiva és que a diferència d'altres modalitats, en MilSim, la recompensa no és tan immediata, requereix d'un treball mes elaborat.

Penseu que l´airsoft es ben considerat per la societat en general?

La societat en general ho desconeix, i en tal cas, la seva primera reacció sol ser de rebuig perque la estetica i les "eines" que usem estan directament relacionades amb la guerra i per tant amb la violència.

Com podria mijorar-se?

Perque la imatge del airsoft evolucioni de forma positiva el jugador en primera instància ha de conduir-se de la forma mes responsable possible, tant dintre com fora del terreny de joc, i cal aprofitar qualsevol ocasió que se li presenti als clubs, associacions i federacions, per a fer una labor de informació, tant a jugadors, institucions, mitjans de comunicació i societat en general.



Quins consells donariau als que s´inician en aquest esport?

1- Que s'informin bé de tots els aspectes que envolten l´airsoft.

2- Que abans de començar una partida es recordin a si mateixos que hi hauran moltes partides mes, i que aquesta activitat esta basada en l'honradesa.

Com veieu el futur de l´airsoft a Espanya?

Com qualsevol activitat nova en la nostra societat, aquesta té una evolució, en el cas de l´airsoft, per als que portem uns anys, aquesta evolució ens resulta molt evident, en pocs anys han aparegut comerços especialitzats, publicacions, nous camps de joc, empreses que organitzen esdeveniments, fabricants, distribuïdors, reportatges en premsa i TV, associacions, clubs, federacions, etc. Crec que estem vivint un boom, que amb el temps acabara estabilitzant-se, a la vegada que arribara un cert grau de institucionalizació a traves de normes dictades per les administracions, que afectaran directament al tema marcadores, impostos, camps, negocis, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada