16 de febr. 2012

Jornades Gastronòmiques i d'Airsoft

El cap de setmana del 11 i 12 de febrer de 2012, promogut per la Vicepresidència i l'Oficina de Gestió Territorial de la Federació Catalana d'Airsoft, es va dur a terme al camp Hooker Mountain de Guardiola de Font-Rubí, el que podríem anomenar la prova pilot d'un futur projecte de "Jornades Gastronòmiques i d'Airsoft de la Federació Catalana d'Airsoft".

En aquesta prova pilot van participar les associacions de la FCA, Associació T.I.M.A. Garrintxo de Llorenç del Penedès, Associació d'Airsoft SETAS d'Arenys de Mar, i l'Associació Lúdica pel Foment de l'Airsoft d'Esparreguera, a més de jugadors i grups aliens a la Federació Catalana relacionats amb les associacions organitzadores i que volien conèixer la nostra federació.

Les tres associacions van ser les encarregades de preparar el dinar i sopar de dissabte, consistents en una paella i una graellada de carn respectivament, i el dinar de diumenge, consistent en una típica calçotada.


Al sopar de dissabte vam contar amb la presència del President de la Federació Catalana de Caça, Sr. Paco Piera i Orozco, i representants de la Societat de Caçadors de Guardiola de Font-Rubí, amb qui el President de la FCA, Sr. Daniel Huerta Porras, i el Vicepresident de la FCA, Sr. Albert Flotats Majoral, van poder conversar i establir les bases per futures col·laboracions.

A més de la part gastronòmica, es van dur a terme dues partides d'Airsoft. La primera, dissabte al matí, organitzada per l'Associació T.I.M.A. Garrintxo de Llorenç del Penedès, i la segona, diumenge al matí, anomenada CALL "ÇOTS" DUTY, organitzada per l'Associació d'Airsoft SETAS d'Arenys de Mar. Aquestes partides i les diferents activitats de les que van poder gaudir els assistents (competicions de Sing Star, sessió de música dance dels 90, etc.) van aconseguir que tothom qualifiqués la iniciativa com un èxit, i que poguessin gaudir d'allò més entre companys d'afició.

Aquestes són les opinions recollides dels presidents de les tres associacions de la FCA organitzadores de les jornades:


Daniel Huerta.
President de l'Associació Lúdica pel Foment de l'Airsoft.
President de la Federació Catalana d'Airsoft.

Com va sorgir la idea de muntar unes Jornades Gastronòmiques d'Airsoft?
D'una conversa que vam tenir l'Albert Flotats (Vicepresident de la FCA) i jo. Parlàvem de què estaria molt bé muntar un esdeveniment en el que el preu de la inscripció de cada associació fos la preparació d'un àpat per a la resta de participants. En principi era només això, una idea de tantes que sorgeixen quan parlem els membres de la Junta, però l'Albert es va engrescar, li va donar forma, i ho ha acabat muntant aquest cap de setmana.

Creus que ha estat bona idea ajuntar l’Airsoft i la Gastronomia, quin ha estat el resultat?
Ha estat una idea molt bona, i el resultat ha estat magnífic. Personalment m'ho he passat d'allò més bé. A més, aquest tipus d'esdeveniment ens permet convidar a personalitats i autoritats a un acte que no és estrictament una partida o una competició d'Airsoft, a tothom li agrada gaudir d'un bon àpat, i compartir taula és la millor manera d'establir contactes i col•laboracions.

Creus que es podrà dur a terme amb un número més elevat d’associacions?
Crec que sí, però amb matisos. Venim d'una experiència que no va ser tant positiva com teníem previst amb les Jornades de Convivència entre Federacions, i ens hem trobat amb un èxit que no esperàvem amb aquestes Jornades Gastronòmiques. Abans de prendre la decisió de muntar la següent edició i ampliar el número d'associacions existents, cal deixar refredar el tema i reflexionar, sense dubte l'objectiu és créixer i poder oferir aquest tipus d'esdeveniment a tots els nostres socis, però cal fer-ho amb seny i pas a pas. Diuen que de mica en mica s'omple la pica, no? Tampoc podem oblidar que aquestes Jornades han estat possibles gràcies a la predisposició dels propietaris de Hooker Montain, sense un camp que ens doni les facilitats que ens han donat aquí serà difícil repetir experiència, i a més participants més espai i més instal•lacions necessitarem.

Que és el que més valoraries d’aquest experiment?
A nivell personal, l'actitud dels participants, el bon ambient que es va respirar durant tot el cap de setmana i la predisposició a compartir i passar-s'ho bé entre companys. I com a President de la Federació, la imatge que hem donat davant de les persones que ens van acompanyar al sopar de dissabte, i els acords que vam poder establir i que beneficiaran molt a tots els practicants d'Airsoft.


Albert Flotats.
President de l'Associació TIMA Garrintxo de Llorenç del Penedès.
Vicepresident de la Federació Catalana d'Airsoft.
Coordinador de l'Oficina de Gestió Territorial de la FCA.

El President de la Federació t'ha donat tot el mèrit de la iniciativa, com se't va ocórrer la idea d'un esdeveniment d'aquest tipus?
Ens agrada menjar i ens agrada jugar a Airsoft, la resta va venir rodat.

Vist el resultat, ha valgut la pena l’esforç, creus que ha estat bona idea ajuntar l’Airsoft i la Gastronomia?
Per descomptat, i s’ha de repetir. Aquesta ha estat la primera prova, però ha de tenir continuïtat.

Creus que es podrà dur a terme amb un número més elevat d’associacions?
I tant, i hem d’ampliar dies.

Que és el que més valoraries d’aquest experiment?
El bon resultat que ha tingut, el bon ambient que ha existit tant de grups de dins com de fora de la FCA, i la predisposició dels propietaris del camp, que ens van fer sentir com a casa.


Daniel Cervera.
President de l'Associació d'Airsoft SETAS d'Arenys de Mar.

Explica'm com vau acabar participant en aquestes jornades.
La bona relació entre la nostra associació i l’associació TIMA garrintxo, i amb la propietària del camp on s’han desenvolupat les jornades ens va animar a participar-hi.

Ha valgut la pena venir des d’Arenys de Mar?
Si, moltíssim. Ens hem endut molt més del que hem invertit.

T’ha semblat una bona idea ajuntar Airsoft i Gastronomia?
Sí, crec que és una bona manera de fomentar les relacions entre associacions tant a dins com a fora del camp.

Creus que la prova ha estat positiva i que es podrà dur a terme amb un número més elevat d’associacions?
La prova ha estat positiva, però l’ampliació de l’aforament crec que es deuria fer a poc a poc, per no morir d’èxit.

La partida del diumenge va estar organitzada per la vostra associació, era la primera partida que organitzàveu, com ha estat l’experiència?
Ens hem adonat de tota la preparació i els mals de cap que suposa organitzar una partida, crec que ens hem sortit prou be , la gent s’ho ha passat molt bé, però crec que ens falten encara hores de vol.


1 comentari:

  1. tripiliii,sol falta-vam nosaltres i molts més!!,ja me bec per la pròxima fent una ((casolà de tros...))ups!? no que es molt dificil; porta més de 3 hores de feina,farem algo més facil... je je! molt bona aportació d'informació i reflexions varies,salut airsoft i bons àpats.MATT DAMON & ILERGET O.C.

    ResponElimina