26 de nov. 2010

Resposta de José Montilla a la consulta de la FCA

Continuem rebent respostes a les consultes enviades als candidats, dels partits amb representació parlamentaria, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Hem rebut resposta del candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya, José Montilla.

Benvolgut Daniel,

Li haig de reconèixer que no practico l’Airsoft, però no per això no em preocupo del conjunt d’activitats esportives que es realitzen al nostre país.

Dit això, i com que crec que ara no toca que li faci un resum de l’obra de Govern en matèria esportiva, si em permet, li respondré per separat a les seves dues preguntes.

¿Creu vostè, com a candidat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya que és, que les decisions respecte a les activitats d'oci que practiquen els ciutadans del nostre país, si no hi ha cap legislació al respecte, deuen estar subjectes a les preferències personals dels dirigents polítics?

Les activitats d’oci cada vegada són més nombroses i diverses, així com també les activitats esportives que practica el conjunt de la ciutadania. Un dels objectius de les administracions públiques és garantir els drets i els deures del conjunt de la ciutadania. En aquest sentit, i tenint en compte la constant evolució de la nostra societat, hem d’aplicar criteris en condicions d’igualtat, i, òbviament, complir i fer complir el conjunt de normes i lleis aprovades.

Quan hi ha alguna activitat que no està regulada, i per tant, no existeix cap legislació que la permeti ordenar i establir les condicions per a practicar-la, el que cal és intentar aplicar normatives o criteris de funcionament que garanteixin els drets i els deures. En aquest sentit doncs, crec que no poden estar subjectes a arbitrarietats o criteris subjectius per part de cap de les parts implicades.

Considera vostè necessari escoltar a les parts implicades a l'hora de legislar sobre una activitat?

El nostre ha estat un Govern que s’ha caracteritzat per sumar, per cercar consensos a partir de la participació i del compromís. Així ho hem fet durant tota la legislatura i aquest és el meu compromís personal i polític. Per tant, no només penso que cal escoltar les parts implicades, sinó que el que cal és afavorir la participació activa, el consens i la corresponsabilitat.

Ben cordialment,


Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE)
Primera Secretaria


Continua el to positiu i de col·laboració dels candidats polítics, si més no, és quelcom que ens té que omplir d'esperança, i de responsabilitat.

Moltes gràcies senyor Montilla per respondre a la consulta de la FCA en mig de la voràgine de la campanya electoral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada